Despre mine

Sunt matematician si unul dintre cei care lucrează în domeniul IT&C.

Am lucrat între 1984 şi 1990 în Institutul pentru Tehnică de Calcul, iar după aceea ca freelancer. Ştiu să programez în FORTRAN, C++, C# şi VisualBasic. Am dezvoltat soft pentru mai multe sisteme de operare (CP/M, RSX-11, UNIX, VMS, MSDOS, Windows, PalmOS şi Symbian) şi pe mai multe platforme software (.Net, BREW). Cunosc trei limbaje de asamblare (pentru PDP-11, VAX şi PC). Am condus o serie de proiecte complexe în domeniul graficii digitale, a calculului simbolic, a proiectării asistate de calculator și a virtualizarii. În ultimii ani am trecut de la programare la proiectare de software și dezvoltare de tehnologii. În 2012 am depus spre brevetare o tehnologie care permite utilizarea în regim concurent a mai multor suprafeţe tactile, iar în prezent dezvolt tehnologii în domeniul virtualizării. În ultimii 10 ani cunoştinţele mele în domeniul IT s-au completat firesc cu cele din domeniul comunicaţiilor electronice.

În ultimii 3 ani am început să îmi dezvolt cunoștinţele în domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și fabricație aditivă, domeniu pe care îl consider a avea cea mai spectaculoasă evoluţie din ultimii 20 de ani şi care ne va influenţa cel mai profund viaţa în anii care vin.

Sunt doctor în matematică al Facultăţii de Matematică a Universităţii din Bucureşti, universitate în care şi lucrez din anul 1990 şi unde îmi ţin şi în prezent cartea de muncă. Domeniile în care am predat și predau sunt: Astronomie, Astrofizică, Magnetohidrodinamică, Teoria relativității și cosmologie, Metode numerice, Arhitecturi de sisteme de calcul.

Din anul 1996 am onoarea să reprezint minoritatea armeană (Uniunea Armenilor din România) şi comunitatea IT&C din România în Parlament. În această perioadă am iniţiat 72 de proiecte de acte normative, multe devenite în timp legi, şi sunt autorul a peste 1800 de amendamente (multe schimbând complet sensul şi conţinutul unor legi). Din anul 1996 sunt liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor, iar în perioada 2000-2008 am condus Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, comisie pe care am înfiinţat-o şi al cărei membru sunt şi în prezent.

Ca reprezentant al Uniunii Armenilor din România în Parlament, sunt o persoană neutră din punct de vedere politic şi cred că ideologia care mă caracterizează cel mai bine este pragmatismul. Cred că valoarea cea mai de preţ a omului este libertatea, libertate despre care am scris pe blog-ul meu
https://www.pambuccian.com
Blog pe care l-am neglijat în ultima perioadă, alocându-mi tot timplul liber pentru a dezvolta tehnologii, scrisul trecându-l mai mult în Facebook, unde mă poți găsi la adresa:
https://www.facebook.com/varujan.pambuccian
Și în zona unei cărți care se va numi La marginea orizontului și va fi despre revoluțiile tehnologice care ne-au făcut să evoluăm ca specie.